Kaartverkoop Codename Zipper 28 februari van start

DEN HAM – Op maandag 28 februari gaat de kaartverkoop van het locatietheaterspektakel Codename Zipper van start. Kaarten kosten €17,50 per stuk.  Kaarten zijn online te bestellen via de website www.codenamezipper.nl.

De voorstellingen van Codename Zipper vinden plaats op 29 april (première) en op 30 april, 6 en 7 mei. De uitvoeringen in de avonden beginnen om 19.30 uur, op zaterdagmiddag beginnen ze om 15.00 uur. “Door vroegtijdig met de kaartverkoop te beginnen, maakt het publiek de voorstelling mede mogelijk. Bovendien wordt de voorstelling maar zes keer gespeeld, dus is het slim om snel kaarten te regelen”, zegt Ellen Wisse.

Repetities opnieuw opgestart 

De 70 acteurs uit Den Ham en Twenterand hebben het script van Laurens ten Den enthousiast ontvangen. In 2020, voor de uitbraak van Corona waren ze volop aan het repeteren. Nu worden ook eind februari de repetities weer opgepakt onder bezielende leiding van Annely Noeverman. Net als de muzikanten van muziekvereniging Juliana, onder leiding van Rene Bos. “Iedereen wil er echt iets bijzonders van maken. We merken dat het ook al flink leeft in het dorp”, aldus de productieleider.

Een klein dorp met een groot verhaal

Op 6 april 1945 is Brinkdorp Den Ham bevrijd door de Canadese Manitoba Dragoons. In mei 2022 komen dit en nog veel meer Hammer verhalen uit de oorlog samen in het locatietheaterspektakel “Codename Zipper”, dat in de periode van 29 april tot en met 7 mei wordt gespeeld in de pastorietuin onder de kerktoren in het centrum van Den Ham. In het locatietheater komen Hammer verhalen uit de oorlog tot leven door de ogen van de jonge, nieuwsgierige Daan. De titel van de voorstelling verwijst naar de codenaam “Zipper”, zoals de Canadezen Den Ham noemden op de kaarten waarmee ze onze regio hebben bevrijd.

75 jaar bevrijding

Het doel van Codename Zipper is om de bijzondere verhalen uit de oorlogstijd door te geven aan komende generaties. Zodat voor altijd duidelijk blijft: onze vrijheid is bevochten en daarom kostbaar. Iets om elke dag te koesteren.